През 2020 година учените очакват човечеството да се е преместило с

...
През 2020 година учените очакват човечеството да се е преместило с
Коментари Харесай

10 навика, които ще трябва да притежаваме през 2020 г.

През 2020 година учените чакат човечеството да се е преместило с една крачка напред. Промени би следвало да са в 6 съществени посоки:

Продължителността на живота – До 2025 година броят на американците над 60 години ще скочи със 70%.

Повече „ интелигентна техника “ - Автоматизирането на работните места ще унищожи доста специалности, свързани с изпълняването на рутинни задания.

Глобално компютризиране – Все повече ще стават технологиите, които се базират на компютърни процеси. Така скоро светът ще се трансформира в управляема и програмируема система, считат учените.

Нови правила за обществена връзка – новите принадлежности за другарство изискват и нов вид просветеност, която не се отнася до текста. Така да вземем за пример образните средства за комуникиране ще станат естествена част от всекидневието ни.

Глобална съгласуваност – Основните фактори тук са разнообразието и гъвкавостта. Съединени американски щати и Европа към този момент не са монополисти в основаването на работни места и доста други страни, главно в Азия, стартират да излизат напред във връзка с технологиите и общия теоретичен и обществен прогрес.

Суперструктурирани организации – Новите обществени принадлежности ще предизвикат появяването на нови форми на произвеждане и образуване на стойност. Организациите скоро ще могат да работят на ново равнище, съгласно учените – в чужд до момента, рисков режим.

Драстично, нали? Какви тогава ще бъдат професионалните привички и умения, с които ще би трябвало да разполагат хората през 2020 година?

1. Осмисленост на решенията. Хората ще би трябвало да могат да осъзнават дълбокия смисъл и значимостта на решенията, които вземат. Това е по този начин изключително в браншовете, свързани с техниката и работата с естествени запаси.

2. Разбиране на социума. Ще би трябвало да умеем да поддържаме връзка непосредствено и задълбочено, с цел да разбираме на ново равнище реакциите на събеседниците си и да знаем по какъв начин да провокираме стремежи отговор. Това умеене ще бъде най-широко използвано в политическите и обществени области.

3. Ново, гъвкаво мислене. Да можеш да намираш решения и отговори оттатък границите на разпоредбите и откритите рамки. Тази дарба ще бъде просто наложителна за всички, които се занимават с нови технологии.

4. Кроскултурност. В един все по-глобален свят ще би трябвало да умеем да работим в разнообразни културни контексти. Да приказваме на повече езици, да познаваме обичаите и навиците на хората от други елементи на земното кълбо като личните си. Това е наложително за всички, които се занимават с търговия и договаряния.

5. Грамотност в новите медии. Това значи умеенето да оценяваме сериозно наличието, което е пред очите ни, и да пресяваме нужното и вярното от шлаката. Ще би трябвало да се научим да сътворяваме наличие с потреблението на нови форми на взаимоотношение и да умеем да го вършим безапелационно, тъй че да можем с негова помощ да реализираме задачите си. Това ще бъде изключително скъпо за представителите на науката, маркетинга и медиите.

6. Компютърно мислене. Да умееш да превръщаш големи масиви от информация в синтезирани, нереални понятия. Да разбираш причинно-следствените връзки сред получените данни и да можеш да създаваш модели.

7. Мултидисциплинарност. Това е грамотността и умеенето да разбираш хрумвания и понятия от разнообразни дисциплини.

8. Мислене на разработчик. Ще би трябвало да се научим и да представяме и създаваме задания и работни процеси с реформаторски начини, с цел да реализираме мечтаните резултати. Нуждата от това умеене ще излезе от сферата на технологиите и ще навлезе в тази на обществените специалности и науки.

9. Управление на познавателните функционалности. Да можеш да филтрираш информацията съгласно степента на значимост и да разбираш по какъв начин да използваш когнитивните функционалности на мозъка си с оптималната успеваемост.

10. Виртуално съдействие. Умението да работиш продуктивно, да изпълняваш обещанията си и непрекъснато да взаимодействаш с екипи във виртуална среда.

По материали от LifeHacker

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР